terug naar Locatiepagina

 

Amsterdam

Atelier Open

 

Jan Voermanstraat 21

1061 XA Amsterdam

www.atelieropen.nl

 

Ode aan de Lino is een project van Atelier Open (AO). Het doel is de linokunst onder de aandacht te brengen

van een groot publiek. Elk jaar besteedt AO aandacht aan de Ode aan de Lino.

 

01-10 t/m 30-10-2016

Ode aan de Lino 2016

 

 

Voor de Ode aan de Lino 2016 heeft AO samenwerking gezocht met het Grafisch Museum in Groningen, GRID. Net als vorig jaar, ondersteunt Forbo, fabrikant van Linoleum, het project. Samen met GRID en Forbo organiseert AO tijdens de Maand van de Grafiek in oktober twee exposities. Op deze locaties zullen ook workshops en lezingen plaatsvinden.

De opening van een grote expositie van linokunst in het kader van de Ode aan de Lino 2016 zal plaatsvinden in het Grafisch Museum in Groningen op zaterdag 1 oktober om 16.30 uur.

 

Deelnemende kunstenaars:

Tom Thijsse

Michiel van Nieuwland

Herman Mulder

Sietske Bosma

Floortje Sebens

Carola Rombouts

Shelley Savor

Bert Brouwer

 

Naast de twee exposities organiseren we een wedstrijd voor jonge lino-makers van 10 t/m 15 jaar uit de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. De winnaar van de wedstrijd ontvangt de Forbo Jong Talent prijs. Een jury beoordeelt de inzendingen en stelt een lijst samen met genomineerden voor de prijs. Zij doen mee aan de expositie bij GRID. De linoleumdrukken moeten uiterlijk 31 oktober 2016 binnen zijn en kunnen onder vermelding van Wedstrijd Ode aan de lino worden verstuurd naar GRID, t.a.v. mw. F. Oosterhof.

Adres: Sint Jansstraat 2, 9712 JN te Groningen.

 

Meer informatie vindt u op www.atelieropen.nl

 

last modified 2016-10-07           www.kalkowsky.nl