terug naar Locatiepagina

 

Terneuzen

Atelj.

 

Korte Kerkstraat 24

4531 CL Terneuzen

 

10-10 t/m 29-10-2016

inDRUK

Jorien Brugmans (hoogdruk) André van Opdorp (gast-exposant · diepdruk)

 

Jorien Brugmans   Hoogdruk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na soms maanden van “verkennend” werk in gouache en acryl brengt het snijden in linoleum of hout me weer op het rechte pad van de essentie. Geen overtollige lijnen en vlakken, gewoon snijden en drukken, simpeler kan het proces niet uitgedrukt worden. En dan volgt het zoeken naar de essentie en het worstelen met de materie. Het blijft tenslotte een plaat linoleum, karton of hout die zich niet zomaar laat beteugelen. Je snijdt iets wég en geeft de rest van de plaat over aan de pers: omgekeerd denken, negatieve benadering. En tegelijkertijd zo fascinerend dit proces,  en adembenemend spannend.  Een aanrader voor elke schilder ….

www.jorienbrugmans.nl

 

André van Opdorp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

André zet in zijn kleine, subtiel getekende etsen van op dieren gelijkende mensen de homo sapiens te kijk.
De ene keer doet hij dat op humoristische of spottende wijze, de andere keer wat cynisch, ironisch, emotioneel geraakt of juist kritisch reflecterend.

Tijdens de maand van de grafiek wil hij die passie uitdragen en delen, door werk te tonen en daadwerkelijk met belangstellenden aan de slag te gaan met het maken van etsen ter plekke.

www.andrevanopdorp.com

 

 

Op woensdag 12, 19 en 26 oktober kan het publiek zelf aan de slag met hoog- en/of diepdruk. Tussen 10 en 15 uur worden bezoekers door Jorien en André begeleid in het maken van een linodruk of ets (droge-naald-techniek). Alle materialen daarvoor zijn in Atelj. aanwezig.

Er wordt gewerkt met echte drukinkt, dus gepaste (werk)kleding is dan wel zo handig.

Na afloop heeft men een uniek, zelf vervaardigd kunstwerkje en kan het  originele ets- of linoplaatje meegenomen worden, om later eventueel nog afdrukken te maken.

 

iedereen is welkom van 10 tot 29 oktober op de volgende dagen:

maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.30 uur

last modified 2016-10-07           www.kalkowsky.nl