terug naar Locatiepagina

 

Eindhoven

Grafisch Atelier Daglicht

 

De Rondom 18

5612 AP Eindhoven

www.grafisch-atelier-daglicht.nl

 

 

Tentoonstelling 1:

 

 Innographics

06-10 t/m 28-10

 

Opening 6 oktober om 15:30 uur

 

Met Innographics zet Grafisch Atelier Daglicht het spotlight op de ongebruikelijke en innovatieve kant van grafiek. Dit levert een verrassende tentoonstelling op. Zeefdrukken gemaakt met zand en metaal, gevouwen kamerschermen bedrukt met foam-inkt, metalen inkten gedrukt op meubels, enz.  De oude grafische technieken zijn aan een revival begonnen en kennen tegenwoordig vele nieuwe toepassingen. Voor een belangrijk deel wordt deze vernieuwing ingegeven door de studenten van de Design Academy Eindhoven die veelvuldig gebruik maken van ons atelier. Innographics toont het werk van deze studenten.

 

Exposanten:

Rogier Arents (NL)

Esther Bentvelsen (NL)

Madeleen Dijkman (NL)

EDHV (NL)

Studio Anne Ligtenberg (NL)

Marjolein Mulder (NL/DE)

 

Locatie:

Grafisch Atelier Daglicht / Meulensteen Art Centre

De Rondom 18

TU/e terrein,  Eindhoven

 

Tentoonstelling 2:

 

ROGIER ARENTS

Is een samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven en toont naast een keuze uit de grafische kunstcollectie van de TU/e een solo tentoonstelling van werken van Rogier Arents.

 

Rogier Arents (Gouda/NL, 1987) studeerde in 2012 af aan de Design Academy Eindhoven in de richting Man and Well Being. Arents is ontwerper en grafisch kunstenaar en woont/werkt in Rotterdam. Hij is gefascineerd door wetenschap, kennisoverdracht en de betekenis van beeld binnen wetenschappelijke disciplines. Zo realiseerde hij verschillende projecten waarin wetenschappelijke kennis wordt vertaald naar een toegankelijke visuele taal. Arents richt zich onder meer op het ontwikkelen van innovatieve visualisatiemethoden. Hiervoor doet hij grafisch onderzoek en interactief onderzoek gericht op analoge en digitale technieken.

In 2014 Arents drie maanden  gebruik gemaakt van het Gastatelier van Daglicht. Tijdens deze periode heeft hij samengewerkt met een aantal wetenschappers van de TU/e die met behulp van digitale processen beeldmateriaal ontwikkelen.

 

 

 

 

Locatie:

FLUX- gebouw, TU/e terrein

Groene Loper 19, 5612 AJ Eindhoven

 

 

 

Tentoonstelling 3:

Jeroen Bodewits

In onze werkplaats tonen we zeefdrukwerken van Jeroen Bodewits.

Bodewits is in 2014 door een noodlottig ongeluk op 43 leeftijd om het leven gekomen. Tot aan deze periode heeft Jeroen verschillende grafiek projecten in ons atelier uitgevoerd. Zo heeft hij onder andere, een groot aantal zeer grote zeefdrukken van 120 x 160 cm gemaakt en een aantal grafiekmappen met daarin verschillende prenten met eenzelfde thematiek.

 

Locatie:

Grafisch Atelier Daglicht / Meulensteen Art Centre

De werkplaats (1e verdieping)

De Rondom 18

TU/e terrein,  Eindhoven

last modified 2016-10-07           www.kalkowsky.nl