terug naar de overzicht

 

Enschede

22 en 23 oktober

 

Grafiekstad Enschede trekt alles uit de kast

 

1

Beeld & Aambeeld

8 okt - 16 nov

wo-za 10-17, do 10-21 uur

Expositie Natuurlijk! Galerie Beeld & Aambeeld opent op zaterdag 8 oktober om 17u de tentoonstelling Natuurlijk! met recent grafisch werk van Marion Bouwhuis (houtsnede op fotoprint ) en Herma Deenen (polymeerdruk). De expositie laat een veelheid aan experimenten met klassieke en hedendaagse druktechnieken zien, vaak in combinatie met fotografie. Beide kunstenaars laten zich inspireren door vormen en structuren uit de natuur.

Walstraat 13

7511 GE Enschede

www.beeldenaambeeld.nl

 

2

Expositieruimte Boekhandel Broekhuis

1 - 31 okt

ma 12-18, di-za 9:30-18, do 9:30-21 uur

Expositie Maand van de Grafiek bij Broekhuis Boekhandel Broekhuis biedt een multidisciplinair platform voor jonge kunstenaars en kunststudenten in de regio. De galerie bevind zich op de derde etage en wordt begeleid door een mooi assortiment tweedehands boeken. Voor de Maand van de Grafiek heeft curator Mikos Teuben gekozen voor drie kunstenaars, elk met een heel eigen beeldvorming en techniek: Annelien Dam – sjabloondrukken, Lenneke Saraber – sierpapier en Sjoerd Tegelaers – fine art & printmaking.

 

Marktstraat 12

7511 GD  Enschede

www.boekhandelbroekhuis.nl

 

3

AKI ArtEZ

29 sep - 3 nov, gesloten: 23-31 okt

Ma-vr 9-18 uur

Expositie ESCAPE! Hedendaagse grafiek van AKI studenten, ontstaan tijdens een werkperiode in de grafiekwerkplaats van de Druckverein in Kloster Bentlage, Rheine(D)

De natuurlijke omgeving roept associaties op met het romantisch escapisme en de overweldigende schoonheid van de natuur; weg van de alledaagse hectiek. De focus ligt op het maken van kunst; tegelijk een individueel, maar ook een groepsproces. Opening: 29 sep 16 uur

 

Hulsmaatstraat 35

7523 WB Enschede

www.aki.nl

 

4

Dynamo Expo

9 okt - 18 nov

wo, do, vr 13-17, za 22 & zo 23 okt 13-17 uur

Expositie Graphic Wonderland Curator Susan Bijen heeft grafische vormgevers gevraagd zich te laten inspireren door het thema Graphic Wonderland. De deelnemende kunstenaars hebben allemaal een grafisch uitgangspunt waaronder typografie, geometrie, patronen, storytelling, etc. Het resultaat is een explosie van grafisch geweld uitgevoerd in zeefdruk, houtdruk, ets en lino. Opening 9 okt 16 uur.

H.B. Blijdensteinlaan 85

7523 BA Enschede

www.dynamo-expo.nl

 

5

Zessprong a/d Roombeek

1 - 30 okt

wo-zo 10-17 uur

Expositie FotoGRAFIEK laat zien wat tien beeldend kunstenaars met het fotografisch beeld van vijf fotografen doen. Het draait om het proces van het kijken: waar kijken we naar, hoe komt het binnen, wat doen we ermee? Dat geldt voor de fotograaf, de kunstenaar en het publiek. Wat maakt hetgeen we zien zo boeiend dat we besluiten het vast te leggen? Grafiek gaat over lijnen en structuren, licht en donker, vorm en kleur. Deelnemende fotografen: Aalt van de Glind, Cyril Wermers, Ebo Fraterman, Jolande Schotten, Suze van de Ster. Deelnemende kunstenaars: Dirk Comello, Emmy Dijkstra, Polina Grinberg, Sarah Grothus, Clemens Jongma, Birgit Keulstra, Patrick Mangnus, Madelon Pels, Annerose Strijland, Wout Zweers.

Opening 1 okt 15 uur.

 

Programma

 

Kottendijk 110B

7522 BV Enschede

www.roombeekdezessprong.nl

www.dekunstwinkel.nl

www.facebook.com/zessprong.aanderoombeek

 

6

Atelier Print Art

1 - 31 okt

vrij-zo 12-18 uur

Expositie Grafiek uit de kast | Vijf grafiekkalenders In de tentoonstelling ‘Grafiek uit de kast’ laat Atelier Print Art tijdens de Maand van de grafiek alle werken zien die in vijf achtereenvolgende jaren speciaal voor de grafiekkalenders 2010 tot en met 2014 zijn gemaakt en hier zijn uitgegeven. Twee wanden vol met zestig kunstwerken die bij elkaar een mozaïek van allerlei druktechnieken vormen.

15 okt 14.30 uur

Presentatie Graphic Art Box Deelnemende kunstenaars: Ron Beumer, Elsbeth Cochius, Tomas Colbengtson, Lau Heidendael, Pascale Héméry, Peter Koene, Sandra Kruisbrink, Carrie Meijer, Cisca Poldervaart, Floortje Sebens

 

Knalhutteweg 15

7541 PA Enschede

www.facebook.com/atelierprintart

www.elsbethcochius.com

 

7

TETEM kunstruimte

20 okt - 20 nov

ma-zo 11-17 uur

Expositie 100 jaar grafiek uit een particuliere collectie | deel 2 In het kader van de Maand van de Grafiek toont TETEM kunstruimte voor de tweede keer grafiek uit een particuliere collectie. In vervolg op de tentoonstelling onder dezelfde titel in oktober 2013 wordt grafiek getoond uit overwegend de na-oorlogse periode, gecombineerd met enkele oudere werken waaronder een unieke kleine ets van Jan Toorop. Er is werk te zien van onder ander Horst Antes, Serge Vandercam, Cees Andriessen, Arno Kramer, Frans Baake, Rudi Bastiaans en Merlijne Marell.

 

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

www.tetem.nl

www.facebook.com/TETEMkunstruimte

last modified 2016-10-07           www.kalkowsky.nl