terug naar Locatiepagina

 

Bergen

KRANENBURGH Culturele Buitenplaats in Bergen

 

Hoflaan 26

1861 CR Bergen NH

www.kranenburgh.nl

 

25 sept - 27 nov

De Graficus en de Dichter

een historische ontmoeting

 

 

In 1976 richtten leden van Kunstenaarscentrum Bergen de groep ‘Drukkerstroost’ (thans Grafiekgroep Bergen) op.  In hetzelfde jaar overleed de Bergense ‘Prins der Dichters’ Adriaan Roland Holst.

De leden en oud-leden van de Grafiekgroep vieren het  40-jarig bestaan gezamenlijk met een tentoonstelling van grafisch werk uit verschillende periodes.

De huidige leden gedenken bij deze gelegenheid Roland Holst met een grafisch werk geïnspireerd door een gedicht van zijn hand: Gea Karhof, Hans Kleinsman, Madeleine Leddy, Piet Lont, Nan Mulder, Jadranka Njegovan, Ingeborg Oderwald, Cees Smit, José van Tubergen en Eric van der Wal.

In de villa van museum Kranenburgh is werk te zien van oud-leden van Drukkerstroost onder wie Peter Bes, Leentje Linders, Michel van Overbeeke, Nico van Stralen, Noor Sternheim en Egbert de Böck.

 

Publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt de jubileum-publicatie De graficus en de dichter, verkrijgbaar in de winkel van Kranenburgh en bij de Eerste Bergensche Boekhandel.

 

Wandeling

Tijdens de tentoonstellingsperiode kunnen bezoekers deelnemen aan een speciale Adriaan Roland Holst-wandeling. Onder leiding van Fridoline Veering voert de route langs onder andere De Eerste Bergensche Boekhandel en het Roland Holst Huis aan de Nesdijk. Eindpunt is het Huis met de Pilaren, de stamkroeg van Roland Holst. De wandeling duurt een uur. Data: 9, 16, 22 oktober, 5, 19 november 2016 | aanvang: 14.00 uur | vertrek bij Kranenburgh | kosten: € 10 incl. koffie/gebak | contant betalen bij aanvang | reserveren via podium@kranenburgh.nl.

 

di-zo 11-17 uur

 

last modified 2016-10-07           www.kalkowsky.nl