terug naar Locatiepagina

 

Utrecht

Kunstliefde

Ruimte voor Beeldende Kunst

 

Nobelstraat 12a

3512 EN Utrecht

www.kunstliefde.nl

 

1 okt - 30 okt

IM-PRESSION

 

 

Im-pression geeft een beeld van de huidige ontwikkelingen binnen de

hedendaagse grafiek. Van traditionele grafiek tot grafiek waar de grenzen worden opgezocht met andere media tot en met beeldend werk met sterk grafische elementen.

 

Met werk van Charles Donker, Saskia Jetten (afb. midden), Caroline Koenders (afb. boven links), Hans Laban, Henny van der Meer (afb. boven rechts), Johan Rijpma (afb. onder), Erica van Seeters en Margriet Thissen.

 

In Utrecht tonen Kunstliefde, KuuB, Kapitaal en de Oude Hortus allen op eigen wijze een overzicht van de stand van zaken van de hedendaagse grafiek. Speciaal voor deze gelegenheid is er een gezamenlijke route gemaakt. Deze route, die zelfstandig of met een gids te bewandelen is, leidt niet alleen langs de exposities, maar ook langs belangrijke locaties uit de Utrechtse grafiekgeschiedenis en het Grafisch gezelschap De Luis. De wandelkaart is verkrijgbaar in Kapitaal, tevens het begin van de wandeling.

 

Met kunstenaarslid Charles Donker heeft Kunstliefde een echte ‘Luis’ in huis. Charles Donker werd in 1962 lid van het Grafisch gezelschap De Luis én van Genootschap Kunstliefde.

 

Opening: Zondag 2 oktober 16.00 uur

door Drs. Roman Koot, kunsthistoricus, auteur en samensteller van het boek ‘Grafisch gezelschap De Luis’.

 

wo-zo 13-17 uur

last modified 2016-10-07           www.kalkowsky.nl