terug naar Locatiepagina

 

Apeldoorn

Loolaan Galerie

 

Loolaan 31A

7314 AB Apeldoorn

www.ateliersapeldoorn.nl

 

za/zo 15/16 oktober en 22/23 oktober

Grafiek in beeld

 

 

Deelnemende kunstenaars:

 

Camiel Andriessen

In 1997 afgestudeerd op grafiek aan de AKI, en sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar. Ik heb mij volledig toegelegd op de houtsnede, werk direct op de plaat en daarmee 1 op 1. Qua beeld ben ik al sinds de academie op zoek naar een abstract surrealisme. Ik heb altijd abstract gewerkt, maar dat is in 2012 veranderd naar ge-abstraheerd. Omstreeks die tijd, deed een duidelijk herkenbaar mensfiguur zijn intrede, waardoor het surreele aspect sterker is geworden.

Hilda Boer

Vierluik linoleumsnede · Het vierluik gaat over vrouw en vis waarbij de vis symbool is voor liefde. In Frankrijk in bepaalde streek stuurt men in de maand april een geheime liefde of een liefde een kaartje met een vrouw en een vis erop. Ik heb me daardoor laten inspireren en heb een hele serie beelden en grafiek met dit thema gemaakt w.o. dit vierluik.

 

Kassiel Gerrits

Converting matter into mind.

Loes Huis in ’t Veld

Werkt met het thema “vliegen” waarmee ze uitdrukking probeert te geven aan het principe van vrijheid en beweging, en “kruisigingen” over de kwetsbaarheid en het verval. Soms gebruikt ze collages van etsen in haar schilderijen of drukt ze etsen en monoprints over zeefdrukken heen. Maakt kunstenaarsboeken met originele etsen, zeefdrukken en gedichten.

 

Doortje de Vries

Zij heeft een dwarse zoektocht gemaakt naar de combinatie van abstracte voorstellingen met figuratieve beelden. Hieruit heeft zij een weloverwogen lyrische beeldtaal ontwikkeld met een eigen signatuur.  De abstracte composities stralen de illusie van rust en stilte uit.” Naast autonome Druksels, maakt Doortje de Vries poëzie-prenten en bibliofiele boeken.

Jan Freark Wierda

Het ging hem niet om het maken van mooie dingen, maar om vanzelfsprekende vormen zonder overbodige elementen. Als er al sprake is van schoonheid dan moet deze voortvloeien uit het concept, het materiaal of het werkproces.

 

openingstijden:

zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur

last modified 2016-10-07           www.kalkowsky.nl