terug naar Locatiepagina

 

Den Haag

Museum Meermanno

 

Prinsessegracht 30

2514 AP Den Haag

www.meermanno.nl

1/2, 8/9, 15/16, 22/23 oktober 2016

Kunstenaars aan het werk in de drukkerij van Meermanno

Elk weekend in oktober zijn er grafische kunstenaars aan het werk in de drukkerij van Meermanno. Doormiddel van houtsnede, blauwdruk, etsen, linosnedes, letterpress, kitchenlithos, preegdruk en combinaties van deze technieken wordt uiteindelijk een grafiekmap gemaakt met de veelzijdige collectie van Museum Meermanno als inspiratiebron.

 foto: Ton Martens

 

Bezoekers van het museum kunnen op zaterdag en zondag in de drukkerij komen kijken naar de werkwijze van de kunstenaars en na oktober wordt de grafiekmap te koop aangeboden in de museumwinkel. Op zondag 9 oktober geven Ton Martens en Lies Verdenius een combinatie lezing over hun beider boeken.

De deelnemende kunstenaars zijn: Ton Martens, Lies Verdenius, José Frijns, Hanna de Haan, Marlies Dijkstra, Mariëtte Mulder, Thomas Gravemakers, Maaike van der Meulen, Marieta Reijerkerk, Angeline Dekker. Het zetwerk wordt gedaan door Karel Treebus en Jaap Andela.

 

1/2, 8/9, 15/16, 22/23 oktober 2016

Kunstenaars aanwezig van 12.00 tot 16.30 uur

 

zo 9 okt 14-16 uur

Duo lezing Lies Verdenius en Ton Martens

14-15 uur lezing Lies Verdenius

boek/object Kai-awase Symbolon

15.30-16 uur lezing Ton Martens

‘Over Print’ en ‘Over Den Haag’.

 

Lies Verdenius en Ton Martens geven op zondag 9 oktober een duo-lezing over de boeken die zij ieder gemaakt hebben. Welke technieken hebben zij daarbij gebruikt? Welke problemen liepen zij tegenaan? Tussen de beide lezingen door is er koffie met een gebakje in de tuin.

Reserveer: aanmelden@meermanno.nl

Kosten: regulier € 7,50 | student € 5,- | Vrienden van Meermanno gratis | Prijzen zijn incl. koffie met gebak. (Entreekosten voor het museum zijn niet van toepassing)

 

Afbeeldingen boven links en in het midden: Lies Verdenius

 

last modified 2016-10-07           www.kalkowsky.nl