terug naar Locatiepagina

 

Ubbergen

Kunstgalerie Notre Dame des Arts

 

Rijksstraatweg 37

6574 AC Ubbergen

www.notredamedesarts.nl

 

10-2016

Related Impressions

Laura Casas Valle, Aline Eras, Mirka Farabegoli, Patrick Mangnus

 

In deze expositie tonen vier kunstenaars die elkaar kennen van eerdere ets tentoonstellingen hun beeldkracht van het etsen en tevens werken in aanverwante technieken. Related Impressions laat de etskunst zien en gaat een relatie aan met tekeningen, andere grafische technieken en ruimtelijk werk.

Laura Casas Valle

Aline Eras

Mirka Fafabegoli

Patrick Mangnus

Laura Casas Valle (etsen en tekeningen) studeerde in 1997 af aan de kunstacademie van Arnhem. Het werk van Laura kenmerkt zich door een heldere beeldtaal die laveert tussen lichtheid en melancholie. De tekeningen en etsen werken verhalend en associatief. Binnen het werk van de kunstenares speelt de mens een belangrijke rol.

 

Over Aline Eras (Hellevoetsluis, 1980, etsen en tekeningen), verbonden aan galerie Plaatsmaken, vertelt Inge Pollet: 'Aline is in veel opzichten een klassieke tekenaar. Ze werkt zeer nauwkeurig in fragiele lijnen naar realistische beelden toe. Tegelijkertijd lijkt het werk niet helemaal van hier te zijn, met zijn soms wereldvreemde en poëtische beeldtaal. Je kunt het werk dan ook opvatten als een reis langs de meer inhoudelijke kanten van het bestaan, waarbij de gebruikte beelden soms afkomstig lijken uit dromen.

 

Mirka Farabegoli (Leeuwarden, 1983, etsen en tekeningen) houdt zich in haar werk bezig met de mythische en obscure kanten van het dagelijkse leven met de daarbij behorende mengeling van verschillende rituelen en geloven in de wereld. Mythische figuren smelten in haar werk samen met voetballers, nieuwsbeelden en andere wereldse beeldtaal om tot een eigen universum te komen.

 

Patrick Mangnus (installaties en etsen) over zijn werk: '(We’ve lost all) Ground Control: Volgens de filosoof Adorno beleven we de geschiedenis niet, maar reconstrueren we deze aan de hand van fragmenten. In verschillende beeldlagen komen alle tijden in mijn werk samen; soms harmonieus, maar veelal ook in conflict. De meerduidigheid die dit oplevert, dwingt de bezoeker tot het zelf lezen en scheppen van een voor hem of haar belangwekkende geschiedenis.


Openingstijden: iedere zaterdag en zondag van 13:00- 17:00

last modified 2016-10-07           www.kalkowsky.nl