terug naar Locatiepagina

 

Amsterdam

Museum Het Rembrandthuis

 

Jodenbreestraat 4

1011 NK Amsterdam

www.rembrandthuis.nl

 

7 oktober 2016 – 8 januari 2017

In de ban van Hercules Segers. Rembrandt en de Modernen

 

 

Hercules Segers behoort tot de meest intrigerende 17de-eeuwse kunstenaars. Zijn eigenzinnige schilderijen en prenten werden in zijn eigen tijd hoog gewaardeerd door liefhebbers en kunstenaars. Rembrandt bezat maar liefst acht geschilderde werken van zijn hand. Het Rembrandthuis richt zich in de tentoonstelling op de invloed die Segers heeft uitgeoefend op Rembrandt en kunstenaars uit diens omgeving, en de rol die Segers heeft gespeeld in de ontwikkeling van moderne grafische kunstenaars.

 

Museum Het Rembrandthuis

In dit monumentale pand in het hart van Amsterdam, dat nu een museum is, heeft Rembrandt tussen 1639 en 1658 gewoond en gewerkt. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis uiterst zorgvuldig heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit die tijd. Bezoek zijn atelier, de oude keuken en woonkamer en waan je in de zeventiende eeuw. Het huis vertelt het verhaal van Rembrandt de mens, de kunstenaar, de leermeester, de ondernemer en de Amsterdammer. Het museum bezit een bijna complete collectie etsen van Rembrandt en ontwikkelt inspirerende tentoonstellingen over Rembrandt zelf, over zijn voorgangers, tijdgenoten en leerlingen. Tevens is het de plek waar het werk van hedendaagse kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het werk van Rembrandt, wordt getoond. Kom langs en ontmoet hem in zijn eigen huis!

Ets demonstraties

Dagelijks tussen 10:15 – 17:10 uur en vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het museum. Bij de etsdemonstraties kom je alles te weten over de techniek van het etsen, en kun je zien hoe een ets wordt afgedrukt. De demonstratie vindt plaats in de kamer waar vroeger Rembrandts etspers stond.

last modified 2016-10-07           www.kalkowsky.nl